Skip to main content
Op werkdagen voor 22:00 uur besteld = morgen in huis!
 • Belgium

  Belgium

  (EUR €)

 • Germany

  Germany

  (EUR €)

 • Netherlands

  Netherlands

  (EUR €)

Mijn basis verzorging

Mijn basis verzorging
Mijn basisverzorging voor ieder krultype

De basis voor een gezonde, volle coupe hangt of staat bij de basisverzorging van jouw kapsel. Vergelijk je haar eens met jezelf: Ook je kapsel heeft naast een gezonde voeding vol vitamines en mineralen, een juist verzorgingspatroon nodig! Een ultieme verzorging start bij het gebruik van de juiste producten. Daarom neem ik je in deze blog mee terug naar de basis van iedere haarverzorging. Ik vertel je alles over het was- en verzorgingsproces van jouw coupe, met jouw complete en effectieve haarroutine als eindresultaat!

Shampoo

Alhoewel jij, net als ik en alle anderen, je haar waarschijnlijk al jaren met shampoo wast, zijn er een aantal zaken die bij het begin van de verzorging van je haar al mis kunnen gaan. Een passende haarroutine begint namelijk bij de keuze voor de juiste shampoo: Een goede shampoo werkt reinigend, werkt voedend en ontvet haar en hoofdhuid. Het is daarbij echter van belang verder te kijken dan prijs en geur: Shampoos bevatten immers vaak ingrediënten die speciaal zijn afgestemd op vet, droog of beschadigd haar. Kies een shampoo met voedende stoffen, ontwijk sulfaten en parabenen en check altijd de verpakking voordat je een bepaalde shampoo gebruikt. De shampoos van SteilishCare zijn natuurlijk en veelzijdig, met een reinigende en ontvettende werking voor verschillende haartypes.

Let overigens ook op (overmatig) gebruik: Overmatig gebruik van bepaalde producten komt het haar niet ten goede, en kan bij te vaak wassen het haar juist beschadigen. Zeker bij onnatuurlijke producten met schadelijke stoffen zorgt te vaak wassen voor een beschadiging aan haar en hoofdhuid: Was daarom niet vaker dan 2 tot 3 keer per week. Net zoals jijzelf heeft ook je haar soms rust nodig: Durf dat ook te geven!

Hoe te gebruiken?

Ik gebruik mijn shampoo van SteilishCare altijd volgens een vaste routine: Tijdens het douchen masseer ik mijn product niet alleen in mijn haar, maar ook op mijn hoofdhuid. Zo zorg ik ervoor dat naast mijn haar, ook mijn hoofdhuid en haarzakjes grondig gereinigd worden. Werk daarbij grondig, maar masseer niet te hard: Talgklieren op de hoofdhuid kunnen door overmatig gebruik van shampoo harder werken, waardoor het juist vetter aan kan voelen. Mijn tip voor optimaal resultaat? Gebruik bij het spoelen altijd koeler water: De temperatuur van het water zorgt voor een sluiting van de haarschubben, wat zorgt voor sterk en glanzend haar.

Conditioner

Het gebruik van een conditioner maakt een haarverzorgingsroutine compleet: Samen met de shampoo is mijn conditioner een must-have in mijn persoonlijke wasbeurt. Waar een reinigende en ontvettende shampoo zorgt voor een schone en gezonde coupe, werkt een goede conditioner verzorgend en hydraterend. Heb je droog, pluizig of beschadigd haar? Dan is een goede conditioner jouw beste vriend! Net als mijn shampoo bevat mijn conditioner uitsluitend natuurlijke producten: Mijn ervaring leert namelijk dat sulfaten en parabenen in mijn behandeling zorgen voor een verkleuring en droogte van mijn kapsel. Mijn conditioner van Steilishcare bewaart de vochtigheid van mijn gehydrateerde coupe, en is (met glans) mijn topproduct!

Hoe te gebruiken?

Bij een conditioner is het van belang om zeker niet te veel van het product te gebruiken: Je haar kan namelijk zwaar aanvoelen op het moment dat er restjes conditioner achterblijven na het uitspoelen van je kapsel. Zorg daarom dat je de conditioner altijd in kleine hoeveelheden inbrengt, en je altijd omhoog werkt vanaf de haarpunten naar de wortels toe. Gun de conditioner ook een aantal minuten om in te trekken. Spoel je haar vervolgens uit met warm water.

De shampoo en conditioner van SteilishCare zijn speciaal ontwikkeld om in combinatie jouw verzorgingsroutine compleet te maken. De samenstelling van het product en de balans van verschillende ingrediënten zijn op elkaar afgestemd om de optimale werking van het product te garanderen. Mocht je meer vragen hebben over de werkzaamheid van de verschillende stoffen? Of algemene vragen hebben over het gebruik van het product? Bekijk onze Instagram posts, of stuur mij een DM!

Your Cart

Your cart is currently empty.
Click here to continue shopping.